Compassie
 
 
 
 
 
Kleurrijk Schrijven
 
 Geniet van deze workshop!

Tijdens deze workshop Creatief Schrijven krijg je korte en concrete schrijfopdrachten aangereikt. Het is een manier van schrijven waarbij je wordt uitgenodigd om spontaan en ontspannen jouw beleving te noteren. Het gaat om aandacht voor jezelf en de kleurrijke wereld om je heen. Deze workshop kent associatief schrijven, momenten van stilte, creatieve verwerkingen en het delen van schrijfervaringen. Gebruikt wordt: beeldmateriaal, collage, kleurpotloden en (kunst)voorwerpen.
 

Kleurrijk Schrijven: workshop op verzoek

voor vrouwenbijeenkomsten, themadagen, feestelijkheden

Kleurrijk Schrijven
Schrijven over wat kleur met je doet,
daar gaan we in deze workshop mee aan de slag!

Een heel palet aan kleuren komt voorbij. Al schrijvende worden lievelingskleuren, uitdagende schakeringen, zomerpracht en
andere tinten onder woorden gebracht. Kleuren hebben een
betekenis, invloed en doen je wat. De kleurkaart van het dagelijks
leven is het vertrekpunt: huisdecoratie, modeontwerp, tuindesign, reclameslogan en wat trendsetting is.

Ook in de taal zijn er woorden en zinnen met een gouden randje te ontdekken. Laat je in deze workshop verrassen door wat er bij jou
uit de verf komt!

En... je kunt rood ook met blauw schrijven en geel met oranje versieren; kortom schrijven kan kleurrijk zijn!
Zo maak je van jouw schrift een uniek  geheel!

Datum, tijdstip, locatie en prijs zijn in overleg. 
Opgave en overleg graag via inschrijfformulier: contactformulier 
Lees hier: de reacties van deelnemers.

 
   

 
 
 
Letterconfetti
 
 


 
Workshop Letterconfetti - speciaal voor jouw feest
verjaardag-uitje-vriendinnendag-afscheidsfeestje 

Kies voor deze gezellige schrijfworkshop
in Grand Café 'De Postkamer'.

Datum: op verzoek 
Locatie: Kleterstraat 21, Nijkerk, 10 min. lopen vanaf NS
Bezoek de website van dit Grand Café: De Postkamer
Tijd: 10.00-12.00 uur of 's middags

Prijs: 15,00 euro p.p. of een af te spreken groepsprijs
Inclusief: 2 x koffie of thee & een lekkernij en schrijfgerei
Samen maken we er een mooi feest van!
Opgave via: contactformulier

 
 


 

 
 
 
Vincent van Gogh
 
 


 Workshop Vincent van Gogh

Samen op ontdekkingstocht naar Vincent zijn kunstwerken, leefstijl, ouderlijk huis, briefcitaten, materiaalkeuze, natuur-ervaringen, reislust, overwegingen, kennis en zoveel meer.

Welke brief zou jij wel eens aan hem willen schrijven of welke vraag zou jij wel eens aan hem willen stellen? Trudy vertelt je in deze workshop boeiende verhalen over Vincent zijn leven, passies, teleurstellingen en ontwikkelingen. Je wordt uitgedaagd om jouw indrukken van Vincent via korte en concrete schrijfopdrachtjes neer te pennen. Je ontvangt hierbij passend beeldmateriaal.

Nieuwsgierig? Laat je inspireren de workshops 'Vincent nader bekeken' en 'Painting with Words'.  Graag verzorg ik voor jou een workshop 'Dichter bij Vincent op aanvraag: datum, locatie en prijs in overleg.

Het boek 'De kunst van het woord'; bevat een selectie van de 265 mooiste brieven van Vincent. Wist je dat Vincent een echte schrijver was? Van Goghs brieven worden gerekend tot de wereldliteratuur. Zie: Van Gogh Museum Dit afgebeelde portret is door Trudy voor de Avro-Tros Wedstrijd getekend. 

 
 
 
Innerlijk Pelgrimeren
 
 
Op uitnodiging geeft ik deze workshop graag op jouw locatie! 

Deze workshop heeft een eigen thema met specifieke schrijfoefeningen.
De thema’s zijn o.a. voorbereiden, vertrek, reizen, reisverhalen, verdwalen, pleisterplaatsen. 
De pelgrimsreis wordt al ‘reizende met de pen’ alleen en samen met andere deelnemers afgelegd. Deze reisgenoten zullen elkaar tijdens deze workshops vergezellen. 
 
Welkom bij de workshop Innerlijk Pelgrimeren
Creatief schrijvend op weg
 naar je hart

Deze workshop met originele schrijfoefeningen worden aangeboden in het voorjaar van 2017. Alleen en samen met anderen ga je onderweg... Een pelgrimsreis niet te voet,
op de fiets of het paard, maar . . .  met de pen.


Een reis met de pen om bij jouw pelgrimsoord aan te komen. Door je hart te volgen, jouw reisimpressies te beschrijven, kilometers te schrijven en jouw labyrint met de vingers te lopen.

Onderweg is er aandacht voor thema’s als reisgenoten, dromen, bagage, eenzaamheid, hoge toppen en diepe dalen. Je overgeven aan dat wat zich onderweg aandient is een basale oefening die elke pelgrim met vallen en opstaan, met verzet of overgave onderweg zal oefenen. Net als in het labyrint is er voor de innerlijke pelgrim maar één weg te gaan.
 
Elke mijmering die je opschrijft, iedere excursie die je onderneemt, elke levensvraag waarop je reflecteert en ieder moment waarop jij je laat verwonderen zijn stappen die je als innerlijke pelgrim zet op de weg naar jouw hart. Gaandeweg leer je jezelf weer open te stellen voor de taal van je hart, te luisteren naar de zachte fluisteringen en je te laven aan de bron van rust, vrede en wijsheid. Zie ook:
 De Pelgrimstocht
 
Workshop Innerlijk Pelgrimeren:

Datum: donderdag 31 augustus
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Stationsweg, Scherpenzeel
Prijs€ 10,00 
Meenemen: pen en papier 
Aanmelding: via contactformulier

Schrijftalent is voor deelname aan dit schrijfprogramma niet nodig, wel enthousiasme en de bereidheid om met aandacht te schrijven. Lees:reacties

Deze workshops zijn samengesteld naar het boek 'Innerlijk pelgrimeren’ door auteur Christine de Vries. Zowel het boek als de cursus bevatten neutrale schrijf-technieken. Tijdens de workshop wordt het materiaal aangevuld met enkele zingevende teksten van pelgrims uit de oudheid en de tegenwoordige tijd. Aanbevolen boek: Wijsheid van pelgrims', auteur Anselm Grün.
Radio interview te beluisteren
 over Innerlijk Pelgrimeren: klik hier
 
 
 


 
 

Meer artikelen...

  1. Werk in evenwicht
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff