Innerlijk Pelgrimeren
 
 
Op uitnodiging geeft ik deze workshop graag op jouw locatie! 

Deze workshop heeft een eigen thema met specifieke schrijfoefeningen.
De thema’s zijn o.a. voorbereiden, vertrek, reizen, reisverhalen, verdwalen, pleisterplaatsen. 
De pelgrimsreis wordt al ‘reizende met de pen’ alleen en samen met andere deelnemers afgelegd. Deze reisgenoten zullen elkaar tijdens deze workshops vergezellen. 
 
Welkom bij de workshop Innerlijk Pelgrimeren
Creatief schrijvend op weg
 naar je hart

Deze workshop met originele schrijfoefeningen worden aangeboden in het voorjaar van 2017. Alleen en samen met anderen ga je onderweg... Een pelgrimsreis niet te voet,
op de fiets of het paard, maar . . .  met de pen.


Een reis met de pen om bij jouw pelgrimsoord aan te komen. Door je hart te volgen, jouw reisimpressies te beschrijven, kilometers te schrijven en jouw labyrint met de vingers te lopen.

Onderweg is er aandacht voor thema’s als reisgenoten, dromen, bagage, eenzaamheid, hoge toppen en diepe dalen. Je overgeven aan dat wat zich onderweg aandient is een basale oefening die elke pelgrim met vallen en opstaan, met verzet of overgave onderweg zal oefenen. Net als in het labyrint is er voor de innerlijke pelgrim maar één weg te gaan.
 
Elke mijmering die je opschrijft, iedere excursie die je onderneemt, elke levensvraag waarop je reflecteert en ieder moment waarop jij je laat verwonderen zijn stappen die je als innerlijke pelgrim zet op de weg naar jouw hart. Gaandeweg leer je jezelf weer open te stellen voor de taal van je hart, te luisteren naar de zachte fluisteringen en je te laven aan de bron van rust, vrede en wijsheid. Zie ook:
 De Pelgrimstocht
 
Workshop Innerlijk Pelgrimeren:

Datum: donderdag 31 augustus
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Stationsweg, Scherpenzeel
Prijs€ 10,00 
Meenemen: pen en papier 
Aanmelding: via contactformulier

Schrijftalent is voor deelname aan dit schrijfprogramma niet nodig, wel enthousiasme en de bereidheid om met aandacht te schrijven. Lees:reacties

Deze workshops zijn samengesteld naar het boek 'Innerlijk pelgrimeren’ door auteur Christine de Vries. Zowel het boek als de cursus bevatten neutrale schrijf-technieken. Tijdens de workshop wordt het materiaal aangevuld met enkele zingevende teksten van pelgrims uit de oudheid en de tegenwoordige tijd. Aanbevolen boek: Wijsheid van pelgrims', auteur Anselm Grün.
Radio interview te beluisteren
 over Innerlijk Pelgrimeren: klik hier
 
 
 


 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff