Mantelzorg
 
 
Allemaal verhalen
Dag van de Mantelzorg (2014)


Sigma: Stichting welzijn + zorg + wonen organiseert vanuit
haar steunpunt voor mantelzorgers een ontmoetingsdag voor
hen die zorgen voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste. 

Sigma Nijkerk zorgt voor een verzorgde Dag van de Mantelzorg!


Het persoonlijke verhaal van de mantelzorger staat centraal!
Er is keuze uit drie workshops: vilten met Isabelle, tekenen met Sander, creatief schrijven met Trudy. De dag staat in het teken van het landelijke thema: Allemaal Verhalen.

De deelnemers schrijven over het geven van mantelzorg en over de vraag om wie zij een warme mantel heen willen slaan. Het beeld-materiaal waarop gefotografeerde handen staan ontlokt reacties van ontroering. Het creatief schrijven geeft de betrokkenen een tool in handen om een persoonlijk verhaal te schrijven! Een nieuwe bron is geopend om al schrijvende te verwerken en te ontdekken.

Reacties deelnemers: Schrijven over mantelzorg is onder andere het delen van alles wat daarbij komt kijken met mensen die weten wat mantelzorg inhoudt of hiermee bezig zijn. Marian

Schrijven over mantelzorg vind ik: Leerzaam voor mezelf. Een stukje bewustwording. Jacqueline  Verrijkend, uitdagend, grensverleggend, verfrisstend! Saskia Bijzonder om te doen. Je leert je hele leven van dingen die je doet en deze was er één van. Jannie

Verhalenverteller Loek Boer uit Ommen heeft speciaal voor deze dag een koninklijk verhaal geschreven en ten gehore gebracht. Uit een gouden hartje trekt zijn zorgkabouter briefjes met gouden regels voor het geven van mantelzorg.

Er is volop gelegenheid voor ontmoeting. Een cadeautasje wordt als een leuk aandenken aan deze dag aan de deelnemers aangereikt.

 

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff