Vincent van Gogh
 
 
Workshop Vincent van Gogh
Vincent nader bekeken (2015)

Het is 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh stierf. Zijn kunstwerken, brieven en levenservaringen zijn nog tot op vandaag actueel. Ter gelegheid van dit jubileumjaar van 'Van Gogh' wordt deze workshop organiseerd door Trudy Helder en beeldend kunstenaar-docent kunstgeschiedenis Jan Nobel: Site Jan Nobel Een unieke samenwerking is tot stand gekomen! Locatie: 'Galerie Polhus', Spoorstraat 1a in Nijkerk. Een prachtige en sfeervolle setting waarin galeriehoudster Janny van Steeg kunstenaars nodigt hun werken ten toon te stellen en waarin ze gasten hartelijk welkom heet! 

Jan vertelt boeiend over de kunstenaar Vincent en Trudy reikt de deelnemers hierbij creatieve schrijfopdrachten aan. Zij gaan al luisterende en schrijvende op ontdekkingstocht naar Vincent zijn kunstwerken, leefstijl, ouderlijk huis, briefcitaten, materiaalkeuze, natuurbeleving en zoveel meer. Weet jij wat zijn naam betekent? Wat ervaar jij als jij naar de sterrenpracht kijkt? Wat was nu zijn eigenlijke motief, zijn drijfveer, zijn passie? Wat betekende 'thuis zijn' voor hem?

Tijdens de workshop deelt Jan aan de hand van zijn Power Point Presentatie bijzondere inzichten over de kunstwerken én de ontwikkelingsgang van Vincent. Er wordt aandachtig gekeken, er is herkenning, een glimlach, verwondering. Reacties: 'Wat is dit machtig mooi.' en 'Ik ben door de workshop echt in het 'nu' gekomen'. 'Ik voel me net als Vincent ook een reiziger.' en 'Ik weet nu meer en ben dichterbij Vincent gekomen'. 'Het ontroert me.' en 'Die strijd in het bestaan is zo herkenbaar'. Degene die het creatieve schrijven voor het eerst meemaakte zei:  'Het meest onder de indruk ben ik, niet alleen over wat ik over Vincent heb gehoord, maar over wat dit schrijven met mezelf doet'. 

Enthousiasme over deze workshop 'Vincent nader bekeken',
waarin kunst en creatief schrijven elkaar zo mooi aanvullen!

 


 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff